Drijfverenexpert

Mensen zijn verschillend en dat is maar goed ook! Het echter gebeurt veel te vaak, dat mensen elkaar niet goed begrijpen. Met allerlei misverstanden en frustraties tot gevolg. CareDrives helpt om deze misverstanden op te lossen door de onderstroom binnen en tussen teams te vertalen. Daardoor kunnen belangrijke issues constructief worden besproken en ontstaat er een goede basis om onderlinge verschillen te benutten en te bouwen aan de toekomst.

CareDrives draagt bij aan het werkgeluk van professionals en teams. Samen op zoek naar daar waar het knelt binnen de samenwerking. De pijnpunten worden blootgelegd, de verbindingen zichtbaar gemaakt en daardoor de onderlinge teamkracht versterkt.

Opleiding

Het kan handig en financieel aantrekkelijk zijn om uw eigen CareDrives-expert in huis te hebben. Op deze manier blijft de kennis binnen uw organisatie. Met een opleiding van CareDrives is het mogelijk om u of uw medewerkers in de methodiek van drijfveren te bekwamen. Dit geldt voor de zorgsector, maar ook voor elke andere sector. Wie de opleiding van CareDrives heeft doorlopen, wordt gecertificeerd als CareDrives-trainer en kan zelf binnen de eigen organisatie aan de slag met drijfveren.

Leiding geven vanuit drijfveren

Leidinggeven: een ingewikkelde taak die vaak wordt onderschat. Speciaal voor leidinggevenden biedt CareDrives de training ‘Leidinggeven vanuit drijfveren’. Tijdens deze praktische training (2 tot 4 dagdelen) krijgen leidinggevenden inzicht in hun eigen voorkeurs-leiderschapsstijl, de kracht en zwakte daarvan en gaan ze oefenen met andere stijlen. Ze leren dat wanneer ze inspelen op de logica van drijfveren, ze beter kunnen communiceren, sturen en taken verdelen.

Drijfveren in het Isala Ziekenhuis Zwolle

Al sinds 2014 worden leidinggevenden van het Isala Ziekenhuis in Zwolle getraind in het werken met drijfveren. Alle 120 operationeel leidinggevenden volgden de training ‘Leidinggeven vanuit drijfveren’. Daarnaast zijn 10 personen nu gecertificeerd om met drijfverentest CareDrives te werken. Sollicitanten voor leidinggevende- en sleutelposities binnen Isala maken nu ook allemaal de CareDrives-drijfverentest.